Lecserélhetőek lesznek a PSN-es becenevek

playstation 4 pro PlayStation 4 Pro
playstation 4 pro 2017.02.22.
Vágólapra másolva!
Csak az első alkalommal lesz ingyenes a névváltoztatás.
Vágólapra másolva!

A PlayStation konzolokhoz már 12 éve tartozó PlayStation Network hálózatba való regisztrációkor a felhasználóknak meg kell adniuk egy nicknevet. Az új konzol kicsomagolásakor és beüzemelésekor nyilván nagy az izgalom, így sokan csak gyorsan beírnak valamit azzal, hogy majd később megváltoztatják. Aztán utólag rájönnek, hogy ilyet sajnos nem lehet tenni: vagy regisztrálnak egy másik fiókot, vagy kénytelenek együtt élni a kínos becenevükkel.

Sony PlayStation 4 Pro Fotó: Polyák Attila - Origo

A Sony bejelentette, hogy a jövő év elején elérhetővé válik a több mint egy évtizede kért névváltoztatási funkció. Sajnos akad egy érdekes körülmény, amiről nem árt tudni: az új név kizárólag az idén áprilistól kezdve kiadott játékokban alkalmazódik garantáltan, bár elvileg a korábban elérhetővé tett címek nagy részében is leváltja majd a régi nevet.

Egyes játékokban viszont kénytelenek lesznek a régi neveiken játszani a gamerek.

További érdekesség, hogy a Sony csak az első névváltoztatást teszi ingyen lehetővé, a további cserék alkalmanként 9,99 euróba kerülnek majd. A cég szerint ez azért lesz így, hogy a PSN csalói és a zaklatói ne tudjanak túlságosan könnyen, pontosabban olcsón visszaélni a lehetőséggel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!