Óriási újítást kapott a PlayStation Now

ps now playstation now playstation 3 playstation 4 streaming játék
Már 500-nál is több PlayStation 3-4 cím játszható PC-n és Mac-en a PlayStation Now jóvoltából
Vágólapra másolva!
Offline is játszhatóvá váltak a kínálatában lévő játékok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban lényegében semmit sem hallottunk a PlayStation 4 konzol mellett Windows és macOS rendszerű számítógépekre is elérhető PlayStation Now-ról. A hazánkban hivatalosan még mindig nem elérhető szolgáltatás előfizetői körülbelül 500 darab PlayStation 2 / 3 / 4 konzolokra készült játékkal szórakozhatnak. A támogatott játékok a Sony felhőjében futnak, az előfizetők eszközeire csak a képük és a hangjuk jut el.

Forrás: Sony

Pontosabban eddig így működött a rendszer, azonban most az összes PlayStation 2 és majdnem minden PlayStation 4 játék esetében elérhetővé vált az offline üzemmód: már letölthetőek a játékok, akár netkapcsolat nélkül is futtathatóak.

Sejthetően a játékok helyi eszközön való futtatása csak azok számára érhető el, akik PlayStation 4 konzolról férnek hozzá a Now szolgáltatáshoz. Számítógépeken technikai okokból továbbra is csak az online streamelés jöhet szóba.

Ettől függetlenül egy mindenki számára hasznos fejlesztésről van szó: a játékosok netkapcsolat és laggolás nélkül játszhatnak a játékokkal, eközben pedig a Sony csökkentheti a PlayStation Now szerveroldali költségeit, hiszen a letöltött játékok futtatása nem a cég felhőjét terheli.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!