Jön a PlayStation Classic minikonzol

sony playstation classic retró játékkonzol
Sony PlayStation Classic
Vágólapra másolva!
Decembertől lesz kapható a húsz játékkal előtöltött kütyü.
Vágólapra másolva!

Megirigyelte a Nintendo retró konzoljainak sikerét a Sony, így az első PlayStation 24. születésnapja alkalmából piacra dobja a termék mini változatát. A PlayStation Classic világszerte december 3-án válik majd elérhetővé, az ajánlott fogyasztói ára pedig 99,99 euró lesz.

Sony PlayStation Classic Forrás: Sony

A mini konzol kinézetre körülbelül azonos az eredetivel, de térfogatra 45 százalékkal kisebb annál. Sajnos a Nintendo termékeihez hasonlóan ez sem képes fogadni az eredeti konzolhoz készült adathordozókat, így a vásárlók csak a húsz előtelepített játékkal tudnak majd játszani. Viszont két gamepad jár a termék mellé, nem kell külön még egy játékvezérlőt vásárolni a helyi multiplayert támogató játékokkal való társas szórakozáshoz.

Sajnos az előtelepített játékok pontos listáját nem adta közre a Sony, egyelőre csak annyi biztos, hogy a Final Fantasy VII, a Jumping Flash, a Ridge Racer Type 4, a Tekken 3 és a Wild Arms megtalálható lesz a repertoárjában. Ezek között az eredetileg az optikai meghajtó nyitására kitalált gombbal lehet váltogatni, míg a Reset gombbal felfüggeszthetőek a játékok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!