Már tinik is felügyelhetőek a Google Family Linkkel

Image of teenage girl in bedroom using laptop and phone Using Laptop Wireless Technology Headboard Real People Serene People Computer Using Phone Using Computer Text Messaging Teenage Girls Females Surfing the Net Multi-Tasking Fashion Model Reclining Loo
Photo showing a red haired, teenage girl reclining on the bed in her bedroom whilst using a laptop computer to surf the Internet and texting on a mobile phone.
Vágólapra másolva!
Viszont ehhez hozzájárulást kell kérniük a szülőknek.
Vágólapra másolva!

Közel sem lehetetlen feladat a gyerekek kütyühasználatának a figyelemmel követése, az Android rendszerű eszközökre olyan másfél éve már a Google is kínál felügyeleti szolgáltatást. A Family Linket eredetileg a 13 év alatti gyerekekkel rendelkező szülőknek készítette a vállalat, azonban mostantól kezdve már a 13-16 éves tinédzserek mobilozása is figyelhető vele.

Forrás: Getty Images/Mtreasure

Korosztálytól függetlenül a Family Linkkel ellenőrizhetik a szülők, hogy a gyerekeik mennyi időt töltenek a mobiljaik és a táblagépeik előtt, továbbá milyen alkalmazásokat és mennyi ideig használnak. Emellett lehetőséget ad a készülékek távoli zárolására, és előzetes jóváhagyáshoz köthető vele az appok Play Áruházból telepítése.

Viszont különbség is akad a 13 év alattiak és 13-16 évesek felügyelete közt: a tiniknek jóvá kell hagyniuk, hogy a szüleik használhassák egyáltalán a Family Linket, és bármikor letilthatják a szülői felügyeletet, ha érzésük szerint a szüleik kémkednek utánuk.

Emellett a szüleik nem változtathatják meg a mobiljaik belépési kódjait sem, és a tinik felülbírálhatják a szüleik által kiküldött telefonzárolási utasítást is.

A Google szerint a 13-16 évesek azért rendelkeznek ennyi kiváltsággal, mert egyszerűen máshogy kell bánni velük: az utasítgatással nem sokra mennek a szülők, helyette egészséges párbeszéddel kell kísérletet tenniük a megvédésükre és az oktatásukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!