Kitiltja a rossz utasokat az Uber

Uber drivers protest against working conditions outside the company's office in Santa Monica
George, 35, protests with other commercial drivers with the app-based, ride-sharing company Uber against working conditions outside the company's office in Santa Monica, California June 24, 2014. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT TRANSPORT CIVIL UNREST) - RTR3VKJ9
Vágólapra másolva!
Nem csak a sofőröknek kell tisztességesen viselkedniük.
Vágólapra másolva!

Ha minősíthetetlen magatartásról van szó, akkor a taxiscégek és az Uberhez hasonló vállalkozások általában a sofőrök vállalhatatlan viselkedése miatt kerülnek be a hírekbe. Pedig az éremnek két oldala van, sajnos az utazóközönség egy tábora sem különb az egymást vagy az utasokat inzultáló sofőröknél.

A kép csak illusztráció (Egy Uber elleni tüntetésen készült a fotó) Forrás: REUTERS/© Lucy Nicholson / Reuters

Az Uber végre tesz is valamit az ügyben: sokáig csak az utasok pontozhatták a sofőröket, azonban tavaly áprilistól kezdve már a sofőrök is pontozhatják az utasokat. Az utasok az Uber mobilappban tájékozódhatnak arról, hogy mennyire kedvelik őket a sofőrök, a pontszámuk a legutolsó 500 fuvar átlagából van kiszámolva.

A fordított irányú pontozásnak eddig nem volt jelentősége, de ez hamarosan megváltozik: az Uber nem lesz hajlandó fuvart küldeni az olyan utasoknak, akiknek a maximum ötből 4 csillag alá esik az értékelésük.

A kocsikból való kitiltás előtt álló utasokat figyelmezteti majd az alkalmazás, hogy ideje jó magaviseletet tanúsítaniuk,

különben mehetnek a konkurencia sofőrjeit boldogítani.

Az Uber szerint a sofőrök például megérdemlik, hogy köszönjenek nekik és elköszönjenek tőlük, továbbá irritálja őket, mikor az autó kapacitásánál többen zsúfolódnak be a járműveikbe. Emellett gyakran adnak negatívnak mondható értékeléseket az autójukban való étkezésért és az ajtócsapkodásért is.

Persze a renitens utasok képesek lesznek új felhasználói fiókokat regisztrálni az Uberben, nem lehet őket ténylegesen kitiltani a szolgáltatásból.

Az újdonság első körben Ausztráliában és Új-Zélandon élesedik majd a következő időszakban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!