Nagy bejelentésre készül a Nokia

nokia 9
Valószínűleg a Nokia 9-et mutatja majd be kedden a HMD Global
Vágólapra másolva!
Kedden mutatkozhat be a legújabb csúcsmobilja.
Vágólapra másolva!

Nem lesz unalmas a jövő hét eleje, az NVIDIA brutálisnak ígérkező GeForce RTX 2080 és RTX 2080 Ti grafikus kártyáinak hétfői bejelentése után kedden a HMD Global is sajtótájékoztatót fog tartani. A cég sajtósai szerint ideje felkészülnünk az egyik legtöbbek által várt okostelefon leleplezésére, ebből fakadóan jó eséllyel a Nokia 9 csúcsmobilt kívánja leleplezni a vállalat.

Valószínűleg a Nokia 9-et mutatja majd be kedden a HMD Global Forrás: Nokia / Twitter

A legjobban várt okostelefonos szöveg egy kicsit furcsa, hiszen gyakorlatilag semmit sem tudunk a Nokia 9-ről. Meglehetősen valószínű, hogy a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészletet fogja használni, továbbá egyes megerősítetlen pletykák szerint OLED panel és érintőkijelző alatti ujjlenyomat-olvasó lehet benne, de ezeket a híreszteléseket érdemes fenntartásokkal kezelni.

Érdekes kérdés, hogy vajon a cég munkatársainak sikerült-e máris felvarázsolniuk az Android 9 Pie rendszert a rejtélyes okostelefonra. Véleményünk szerint erre reális esély van, hiszen a Nokia mobilokon szinte teljesen gyári Android fut, a legtöbb rivális a saját szoftveres módosításai miatt nem képes gyorsan átállni az operációs rendszer újabb és újabb változataira.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!