Egyszerűsödött az Operával böngészők élete

opera 55 böngésző
Opera 55
Vágólapra másolva!
Közvetlenül telepíthetőek a Chrome kiegészítői a böngészőbe.
Vágólapra másolva!

A néhány éve teljesen újratervezett Opera böngésző fejlesztői elég sokáig elmentek a felhasználók kegyeinek elnyeréséért, de a beépített reklámblokkoló és a VPN-szolgáltatás, továbbá a népszerű chatszolgáltatások gyors elérésére is alkalmas baloldali sáv nem voltak képesek bevonzani a rivális alkalmazásokat használók tömegeit.

Opera 55 Forrás: Opera

A fejlesztők egyelőre nem adták fel a harcot, a böngésző most megjelent 55-ös főverziójában a kényelmi fejlesztések kapták a főszerepet. A legfontosabb újdonság, hogy mostantól kezdve a Google Chrome internetes áruházából is telepíthetőek bővítmények az Operába, bár garancia nincs rá, hogy mindegyik működni fog.

A többségük esetében ettől függetlenül jó esély van a sikerre, elvégre mindkét böngésző ugyanarra a motorra épül.

A további érdekesebb újítások és módosítások közül kiemelhető az átláthatóság érdekében újratervezett (és már a sötét témát is támogató) Beállítások oldal, az alapértelmezetten láthatóvá vált Könyvjelzők eszköztár, továbbá a webhelyek engedélyeinek könnyebb állíthatósága.

A Windowsra, Linuxra és macOS-re is elérhető Opera 55 telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Techbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!