Szuper funkciót nyúlt le a OneDrive

onedrive
Pár kattintással bekapcsolható az Asztal, a Dokumentumok, és a Képek mappák tartalmának biztonsági mentése
Vágólapra másolva!
Kisebb veszéllyel vesznek el a fotók és a dokumentumok.
Vágólapra másolva!

A Microsoft már régen befejezte az ingyen is használható OneDrive felhőtárhelyének fogyasztói piacon való reklámozását, ami mögött valószínűleg az áll, hogy a szolgáltatás szinkronizációs kliensprogramja a Windows 8-tól kezdve előtelepítetten megtalálható és alapértelmezetten aktív az operációs rendszereiben. Nem világos, hogy az integráció milyen hatással volt a leánykori nevén SkyDrive-nak nevezett szolgáltatás felhasználói bázisának méretére, de joggal feltételezhető, hogy jó néhány új felhasználót hozott.

Pár kattintással bekapcsolható az Asztal, a Dokumentumok, továbbá a Képek mappák tartalmának biztonsági mentése Forrás: Origo

A Microsoft most csendben bejelentette, hogy egy rendkívül hasznos, és nyilvánvalóan a Google Drive kliense által inspirált funkcióval bővült a OneDrive-kliensprogramja: képessé vált az Asztal, a Képek, továbbá a Dokumentumok mappák tartalmának automatikus szinkronizálására.

A funkciónak hála nem vesznek el többé a mentetlen családi fotók és a fontos fájlok, ha elhalálozna a számítógép háttértára.

A OneDrive eddig csak a saját szinkronizációs mappájába bemásolt fájlokat mentette a felhőbe. Természetesen a felhasználók szabadon eldönthetik, hogy kívánják-e használni az újítást, továbbá a felkínált három közül melyik mappá(k)ról kívánnak automatikusan biztonsági mentést készíteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!