Gőzerővel készül az Android utódja

google android
Vágólapra másolva!
Rengeteg mérnököt állított rá a Fuchsiára a Google.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol titkolózás a Google-től, elvégre minden nagy cégnek meg kell védenie az üzleti titkait, hogy ne kerüljenek túlságosan korán nyilvánosságra. Éppen ezért is izgatja az informatikai iránt aktívan érdeklődők fantáziáját a cég Fuchsia kódnevű operációs rendszere: a nyílt forráskódú szoftver nagyon korai verziói már két éve nyilvánosan elérhetőek, ám ehhez képest a Google abszolút semmit nem volt hajlandó elárulni a projektről.

Forrás: Ashwin Kamath / Flickr

Az ember azt hinné, hogy ha egy szoftvert nagyon titokban akarnak tartani, akkor például nem hozzák nyilvánosságra a forráskódját. Ha viszont elérhetővé teszik a forráskódját, akkor miért nem hajlandóak beszélni róla?

Persze az elmúlt években érkezett néhány belsős információ a projektről. A Fuchsia egy teljesen nulláról kifejlesztett operációs rendszer, és ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor a jövőben ez lehet a Google fogyasztói eszközökre szánt operációs rendszere.

Az Android és a Chrome OS potenciális utódjáról van szó.

A Bloomberg jóvoltából most kaptunk pár érdekes frissítést a Fuchsia kapcsán. Az informátorok szerint nagyon felpörgött a fejlesztése, jelenleg már száznál is több szoftvermérnök dolgozik rajta, a tervek szerint a Google szeretné öt éven belül olyan állapotba hozni, hogy használható legyen a fogyasztókhoz kerülő termékeken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!