Napfényre viszi a virágot a pókrobot

vincross hexa tianqi sun növény robot
Vágólapra másolva!
Egy robotikai cég vezetőjének a hobbiprojektjeként jött létre.
Vágólapra másolva!

A virágok életben maradásához a megfelelő hőmérséklet mellett vízre és fényre van szükség, ráadásul mindkettőből ideális mennyiségre. A mini robotokat készítő Vincross alapítója nemrégiben úgy döntött, hogy hobbiprojektként átalakítja virágok automatikus cipelésére a cége Hexa robotját, hogy a beleültetett virág mindig ideális mennyiségű fényt kapjon, és persze az öntözése se maradjon el.

Forrás: Tianqi Sun

Tianqi Sun szerint egy napraforgó-kiállításon támadt az ötlete, amelyen látott egy fény hiányában elpusztult növényt. Nagyon elszomorította a látvány, hiszen csak akkor tudatosult benne, hogy a növények mennyire helyhez kötöttek; ha képes lett volna pár métert mozogni a halott napraforgó, akkor a társaihoz hasonlóan vígan élhetett volna.

Az átalakított robotja képes automatikusan napfényre vagy éppen árnyékba vinni a tetejébe ültetett virágot, továbbá jelzi, ha öntözni kell a növényt. Nem világos, hogy a navigációja hogyan működik, valószínűleg specifikusan Sun lakásához lettek igazítva a bejárható útvonalak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!