Mégis megkaphatja az Android Oreót a Huawei P9

huawei p9 leica
Vágólapra másolva!
Kínában már megkezdődött a frissítés elérhetővé tétele.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Huawei P9 bő két évvel ezelőtt került piacra, azonban továbbra is széles körben kapható, ráadásul megfelelően áron korrekt választás lehet a felső-középkategóriás okostelefonra vágyóknak. A készülék eredetileg Android 6.0 rendszerrel vált elérhetővé, amelyet a Huawei idővel frissített az Android 7.0-ra, azonban a cég brit kirendeltségének közelmúltbeli tájékoztatása szerint az Android 8.0 hardveres okokból már nem érkezett volna meg rá.

Huawei P9 Forrás: Huawei

A jelek szerint téves volt az információ, Kínában ugyanis most megkezdődött az Android 8.0-ra épülő, stabil rendszerszoftver kiadása a készülékre. A többek közt picture-in-picture üzemmódot is hozó Android-frissítés mellé ráadásul már a modernebb EMUI 8.0 kezelőfelületet csomagolták a gyártó illetékesei.

Fontos leszögezni, hogy a Huawei nem erősítette meg az Android Oreót hozó frissítés globális elérhetővé tételét. Ettől függetlenül furcsa volna, ha csak néhány piacon frissítené a mobilt, tudtunkkal mindegyik hardveres variánsában azonosok a frissítésekkel tipikusan kompatibilitási problémákat okozni képes chipek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!