Leállt verekedni a 71 éves Pokémon Go játékos

robert angelo matteuzzi pokémon go
Robert Matteuzzi (71) és Angelo Matteuzzi (30)
Vágólapra másolva!
A szintén játékos fiával fizikailag bántalmaztak egy harmadik gamert.
Vágólapra másolva!

Ugyan mostanra látszólag lecsengett a Pokémon Go körüli felhajtás, azonban a mobiljáték rajongói továbbra is járják a városokat, hogy minél nagyobb pokémon-mesterekké váljanak. A lények utáni harc alapvetően békés, de persze nagy az Isten állatkertje, a kivétel erősíti a szabályt.

Robert Matteuzzi (71) és Angelo Matteuzzi (30) Forrás: St. Louis Megyei Rendőrkapitányság

Az Egyesült Államok Missouri államában bosszantó bolondokkal gyűlt meg kedden a rendőrség baja. A beszámoló szerint egy fiatalember úgy gondolta, hogy a 71 éves Robert Matteuzzi és a 30 éves Angelo Matteuzzi csalással szerezték meg az egyik játékbeli termét.

Emiatt szóváltásba keveredett az apa-fia duóval, majd állítólag az autójukhoz vágott egy Gatorade műanyagflakont, bár az utóbbit tagadja.

Az indulatok később szabadultak el, miután Robert Matteuzzi újból rátalált az áldozatra, és fejbe dobta az említett flakonnal. A két férfi egymásnak ugrott, mire persze beállt a verekedésbe Angelo is. Az áldozat nem bírt a túlerővel és a földre került, mire az apa lefogta, hogy a fia üthesse. Ezután a támadói még egy tóba is bedobták, abban a pillanatban ez biztos jó ötletnek tűnt.

Az áldozat nem tudja kinyitni az egyik erősen bedagadt szemét, számos vágást és zúzódást szerzett, továbbá eltört az egyik ujja is.

Az áldozat tavaly már összeveszett a Matteuzzi család egy harmadik tagjával is a Pokémon Go kapcsán, de nem világos, hogy ez közrejátszott-e az indulatok elszabadulásában. A Matteuzzikat őrizetbe vette a rendőrség, testi sértésért kell bíróság elé állniuk. A bíró fejenként 15 ezer dolláros óvadékot határozott meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!