Az ősz elején jöhetnek az új GeForce videokártyák

nvidia geforce gtx 1060 videokártya gpu
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
Bajban lehet az AMD, ha igazak a Tom's Hardware értesülései.
Vágólapra másolva!

Idén sem maradunk új videokártyák nélkül, ráadásul az AMD és az NVIDIA is jelentős frissítéseket hajthat végre a termékkínálatában. A jelenlegi pletykák alapján az AMD Radeon RX 600-as kártyák a Polaris helyett már a Vega grafikus processzort használhatják, míg a német Tom's Hardware információi szerint az NVIDIA idén bevezeti a Turing architektúrát, azaz lecseréli a jelenlegi Pascalt.

NVIDIA GeForce GTX 1060 Forrás: NVIDIA

A kiadvány belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az NVIDIA gyártópartnerei már javában készülnek az idei GeForce videokártyák piacra dobására. A termékek állítólag augusztusban vagy szeptemberben válhatnak elérhetővé, de inkább az utóbbira érdemes számítani.

Most már biztosnak tűnik, hogy a felső kategóriás termékekre GDDR6 memória kerül, de a középkategóriás kártyákon persze maradhat a GDDR5.

Végül érdekes, hogy specifikációk is a Tom's Hardware birtokába jutottak, azonban amíg nem sikerül megerősíteni a hitelességüket, addig inkább nem hozza azokat nyilvánosságra a portál. Ettől függetlenül annyit elárultak az adatokról, hogy ha igazak, akkor felettébb kellemetlen helyzetbe kerülhet a videokártyák piacán az AMD.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!