Extrém gyorsan merülhet a régebbi iEszközök akkuja

apple iphone 6s plus
The new Apple iPhone 6s Plus is displayed as it goes on sale in Sydney on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / William WEST
Vágólapra másolva!
Kellemetlen bugot hozott az iOS 11.4 szoftverfrissítés.
Vágólapra másolva!

Május végén elérhetővé vált a jobbára csak apró újításokat és hibajavítások hozott iOS 11.4 frissítés az Apple támogatott eszközeire, többek közt az iPhone okostelefonokra és iPad táblagépekre. Most úgy tűnik, hogy sokan alaposan megbánták a telepítését, az Apple terméktámogatási fórumán egyre többen panaszkodnak extrém akkumerülésre.

Forrás: AFP/William West

A panaszok alapján úgy tűnik, hogy tipikusan inkább a régebbi eszközök esetében jelentkezik a probléma, de egyelőre nem világos, hogy mi alapján válnak érintetté bizonyos modellek. Az egyik kommentelő szerint az iOS 11.4 telepítése után egy napról fél napra csökkent az iPhone 6-osának az üzemideje.

Ő még szerencsés, egy iPhone 6S és iPad mini 4 kombót használó személy mindkét eszközén úgy 20 másodpercenként csökken 1 százalékkal az akkutöltöttség.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a rendkívül gyors akkumerülésnek a WiFihez van köze, a vezérlő lekapcsolása után többeknél visszaállt a megszokott szintre az akkus üzemidő. Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta az ügyfélpanaszokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!