Ez most az egyik legolcsóbb mobil Oreóval

2018.06.13. 18:28

Kártyafüggetlenül 30 ezer forint alatt vált elérhetővé az Alcatel 1x.

Tovább bővült a kártyafüggetlenül is kifejezetten megfizethető okostelefonok köre, hazánkban is megkezdődött az Alcatel első Android Oreo Go Editiont futtató mobiljának forgalmazása. A limitált számítási teljesítmény és memória miatt az Android 8.1 erősen lecsupaszított változatát futtató Alcatel 1x kártyafüggetlen, ajánlott bruttó ára 29 990 forint.

Alcatel 1xForrás: Alcatel

Ennyi pénzért cserébe persze nem szabad magas elvárásokat támasztani a készülékkel szemben. Az 5,3 hüvelykes IPS érintőkijelzője ugyan már a trendi 18:9 képarányú, de csak 480×960 pixel felbontású, ami a telefon árkategóriáját figyelembe véve is távol áll a lenyűgözőtől. A mobil előlapi kamerája 5 MP-es, míg a hátlapi képalkotója 8 megapixeles, az utóbbi szerencsére már autofókuszos és vakus.

Teljesítmény tekintetében sem kell sokat várni, azonban ez elsősorban nem négymagos és 1,3 GHz-es processzorú MediaTek MT6739 lapkakészlet miatt van így, valójában az 1 GB memória ennél is szűkebb keresztmetszetet képez a hétköznapi használat során. Viszont háttértárból legalább 16 GB került a mobilba, ami maximum 32 GB-os microSD kártyával bővíthető.

Az Alcatel 1x természetesen támogatja a Bluetooth 4.2 és a WiFi n szabványokat, van benne FM rádió, képes csatlakozni a 4G/LTE hálózatokra. Az akkuja 2460 milliamperes, szükség esetén cserélhető.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!