Felhasználóbarát újítást tesztel az Instagram

Instagram Snapchat
ILLUSTRATION - The new logo of Instagram seen on an Apple iPhone 6 in Duesseldorf, Germany, 17 May 2016. Photo: ROLF VENNENBERND/dpa
Vágólapra másolva!
Erősen csökkentené a hírfolyam céltalan görgetését.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg egyik idei vállalása, hogy szeretne javítani a facebookozók mentális egészségén, hiszen a kutatások szerint a közösségi média több módon is negatívan befolyásolhatja az internetezők jólétét. Most úgy tűnik, hogy a Facebook tulajdonában lévő Instagram is megkapta a memót, a vállalat egy új funkcióval csökkentené a felhasználók által értelmetlenül a képmegosztón eltöltött időt.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A szűk körben már tesztelés alatt álló újítás lényege, hogy az Instagram egy jó nagy értesítésben jelezni fogja a felhasználóknak, hogy már látták az ismerőseik által az elmúlt 48 órában kiposztolt képeket, azaz nincs értelme lefelé görgetniük a képfolyamot.

Ennek azért van jelentősége, mert az Instagram nem feltétlenül időrendi sorrendben jeleníti meg a fotókat, bár tipikusan az új tartalmak népesítik be a felhasználók képfolyamainak felső részét.

Kapcsolódó érdekesség, hogy valamikor a jövőben az Instagram appban elérhető lesz egy statisztikai oldal is, amely információkat nyújt majd a felhasználók számára, hogy mennyit és hogyan használják az alkalmazást.

A TechCrunch megkeresésére az Instagram megerősítette, hogy tesztelés alatt áll az értesítési funkció. Sajnos a cég semmiféle tájékoztatást sem adott arról, hogy mikor válhat univerzálisan elérhetővé a felhasználók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!