Kikupálná a tiniket a Facebook

Studying time! Using Laptop Wireless Technology Real People Computer Teenagers Only High School Student Using Computer Science and Technology Early Teens One Teenage Girl Only Only Teenage Girls Teenage Girls Homework E-Mail Diary 14-15 Years Writing Smil
Teenage girl lying on bed in her room and studying. She is using computer to help her for researching. Evening or night with beautiful yellow lights lightning the scenes.
Vágólapra másolva!
Általános érvényű tanácsokat ad az Ifjúsági portálja.
Vágólapra másolva!

A Facebook már évek óta próbál segítséget nyújtani az adatvédelmükkel és online egészségükkel kapcsolatos témákban a felhasználóinak. Ennek eddig három fő pillére volt: a Biztonsági központ egy általános adatvédelmi információs központ, a Szülői portál sejthetően szülők számára hasznos információkat tartalmaz, míg A megfélemlítés megfékezése rész tizenéveseknek, szülőknek és pedagógusoknak szánt információkat tartalmaz az online zaklatás témájában. Mindegyik elérhető magyar nyelven is.

Forrás: Getty Images/svetikd/Svetikd

A héten elindult egy negyedik pillér, a szintén lokalizált Ifjúsági portál. A kifejezetten tizenéveseknek szánt központ általános tanácsokat ad a fiatalok számára az online és offline viselkedéssel kapcsolatban, plusz blogbejegyzéseken keresztül számukra releváns és hasznos témákat próbál feszegetni.

A kezdeményezés mindenképp üdvözlendő, azonban nem világos, hogy a célcsoport értesülni fog-e az Ifjúsági portál létezéséről. A Facebook elvileg valamilyen módon reklámozni kívánja majd, feltehetően nem lenne nagy kunszt minden érintett felhasználónak mutatni róla egy értesítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!