Elkészülhetett a Windows 10 tavaszi frissítése

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
Új kiadásra jelölt build érkezett az operációs rendszerből.
Vágólapra másolva!

Belsős források szerint a Microsoft eredetileg pontosan egy hete szerette volna megkezdeni a Windows 10 idei első óriásfrissítésének hullámokban történő kiadását, azonban az utolsó pillanatban kénytelen volt elhalasztani a Spring Creators Update stabillá nyilvánítását.

Forrás: Microsoft

A tavaszi óriásfrissítés kiadásra jelölt verziója eredetileg a build 17133 jelzésű változat volt. A Microsoft most egy blogbejegyzésben megerősítette a múlt heti pletykát, miszerint a nyilvános tesztelőktől érkezett adatok rávilágítottak egy elég súlyos bugra a buildben, ami jelentősen növelte a Kék Halál képernyők megjelenésének a kockázatát.

A cég eredetileg a Windows Update-en terjesztett utólagos frissítéssel szerette volna orvosolni a problémát, de végül úgy döntöttek az illetékesek, hogy az óriásfrissítéshez addig elkészült összes javítást (beleértve persze a kiadást blokkoló kritikus problémára készült patchet) beforgatják a Spring Creators Update alap kódbázisába, és készítenek egy teljesen új buildet a rendszerből.

A súlyosnak ítélt probléma javítása már gyárilag benne lesz a Windows 10 Spring Creators Update fogyasztókhoz eljutó telepítőkészletében.

Most megkezdődött ennek az új buildnek a nyilvános tesztelése, hétfő este elsőként fast ring előzetes kiadási csatornában lévők kapták meg a rendszer build 17134 jelzésű kiadását. Ha minden jól megy, akkor ez a kiadás pár napon belül megérkezhet a slow ring csatornába, majd a release preview csatornába, végül pedig talán a hónap vége felé általánosan elérhetővé válhat a Windows 10-es számítógépekkel rendelkezők számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!