Kamu kicsörgés miatt kapott bírságot a T-Mobile USA

He said he'd call... Text Message Real People Text Messaging One Woman Only Only Women One Young Woman Only Young Women Women Females Searching Weekend Activities Adults Only Surfing the Net Facial Expression E-Mail Message 20-29 Years Young Adult Adult F
Shot of a young woman at home holding her phone and looking worried
Vágólapra másolva!
Olyan 10 milliárd forintnak megfelelő összeget fizethet a fogyasztók megtévesztéséért.
Vágólapra másolva!

„A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható" – valószínűleg mindenki hallotta már a meghiúsult telefonhívások indítása után elhangzó frázist. Számos oka lehet annak, hogy valaki nem kapcsolható: kikapcsolhatta a mobilját, lemerülhetett az akku a készülékében, esetleg elfelejthette reggel kiszedni a repülős üzemmódból a telefonját. Hazánkban szerencsére már nem tipikus probléma, de akár térerő nélküli helyen is tartózkodhat az illető.

Forrás: Getty Images / PeopleImages.com / Daniel Laflor

Az Egyesült Államok Szövetségi Távközlési Bizottsága közölte, hogy az ország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója a vidéki telefonszámokra kimenő hívások esetében éveken keresztül nem feltétlenül volt hajlandó elárulni a hívóknak, hogy nem tudja kapcsolni a kért telefonszámot.

A fenti szöveg bemondása helyett a T-Mobile USA inkább kamu kicsörgési hangot játszott le a hívóknak, így azok azt hitték, hogy a létrejött a kapcsolat, de a hívott fél nem veszi fel a telefonját.

Nem világos, hogy az országban 2014-ben betiltott praktikát mióta folytatta a szolgáltató, azonban a hatóság szerint az elmúlt években több száz millió hívás esetében csaphatta be az ügyfeleit.

A cég szerint műszaki hiba okozta a hívók félretájékoztatását, a gondot 2017 januárjában orvosolta.

A hatóság 40 millió dollár, azaz bő 10 milliárd forint büntetés kifizetésében állapodott meg a szolgáltatóval.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!