Elkészülhetett a Galaxy S10 hardvere

galaxys9
Vágólapra másolva!
Csodára nem kell számítani, de hozhat érdemi újdonságokat a csúcsmobil.
Vágólapra másolva!

A mobilos világ őrületes tempójára nincs jobb bizonyíték, minthogy néhány hónappal a csúcsmobilok piacra dobása után a gyártóik gyakorlatilag véglegesítik is a következő évben piacra dobandó utódjaikat. Ez elsőre furcsának tűnhet, azonban rendkívül komplex és időigényes művelet a prémium telefonok hatékony tömeggyártásának az előkészítése és beindítása, így még időben kőbe kell vésni az összes fontos hardveres részletet.

Samsung Galaxy S9 Forrás: Origo

Amennyiben hihetünk egy beszállítói forrásból érkezett pletykának, akkor a napokban lényegében elkészült a Samsung Galaxy S10 és S10+ hardvere. Radikális újításokra állítólag nem kell számítani: a telefonok az elődön is használt Infinity Display formatervet kapták, azonban egészen marginális mértékben nagyobbak lehetnek a kijelzőik, a forrás 5,8 és 6,3 hüvelykes panelek használatáról beszél.

Ha minden igaz, akkor két nagy újítást kapnak a telefonok.

A Galaxy S10-eseknek elvileg már nem a hátlapjukon lesz az ujjlenyomat-olvasójuk, hanem a kijelzőjük alatt fog elhelyezkedni. Ezzel a fejlesztéssel annak idején a Galaxy S9-eseket is hírbe hozták, de nem lett belőle semmi, részben az új típusú leolvasó gyermekbetegségei, részben pedig gyártási nehézségek miatt.

A készülékek másik nagy fejlesztését az adhatja, hogy az Apple iPhone X-ben használthoz hasonló, 3D-s feltérképezésen alapuló arcfelismerő szenzort kaphatnak, így biztonságos lehet az arcfelismeréses feloldási funkciójuk használata.

A Samsung mobiljai jelenleg az előlapi kamera 2D-s képét elemzik az arcfelismeréses feloldáskor, ami notóriusan könnyen átverhető, így nem is érdemes használni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!