Mobilon keresztül is működik az ördögűzés

Ördögűzés
Picture taken 10 October 2005 in Rome of the crucifix of Don Gabriele Amorth, an exorcist in the diocese of Rome and the president of honour of the Association of Exorcists. For the second time a exorcism seminary will take place in Vatican city, 13 October 2005. AFP PHOTO / GIULIO NAPOLITANO
Vágólapra másolva!
Egy 89 éves bíboros állt elő a meghökkentő felfedezéssel.
Vágólapra másolva!

Ugyan statisztikai adatok nem érhetőek el, azonban a római katolikus egyház szerint ez elmúlt években folyamatosan nőtt az ördögűzésre igényt tartó hívek száma, így értelemszerűen szükség van a szertartást elvégezni tudók számának a növelésére is. A Reuters hírügynökség beszámolója alapján a római Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum egyetem a héten egy intenzív ördögűző-tanfolyamnak ad otthont, amelyen körülbelül kétszázan vesznek részt.

Forrás: AFP/Giulio Napolitano

A tanfolyamon széleskörű képzésben részesülnek a résztvevők, így nem csak a szertartás végrehajtásának a módjáról kapnak tájékoztatást, hanem például a mentális betegségek és a démoni megszállottság megkülönböztetéséről is kioktatják őket. A képzés sikeres elvégzése csak a résztvevők egy részét jogosítja majd fel a szertartás elvégzésére, hiszen ördögűzést ténylegesen csak felszentelt papok hajthatnak végre, ráadásul vagy a püspökük jóváhagyásával, vagy különleges licenc birtokában. A kritériumoknak nem megfelelő személyek csak támogatást nyújthatnak a szertartást végző papnak.

A képzés azért került be a hírekbe, mert a 89 éves Ernest Simoni bíboros elárulta, hogy ő telefonon keresztül is hajlandó elvégezni a szertartást, ami elég meghökkentően hangzik. A képzésen előadást tartó bíboros bevallása szerint ilyenkor ugyanazt teszi, mint amit egy klasszikus ördögűzésen, csak nincs fizikailag jelen a helyiségben, hanem a telefonba olvassa be a szükséges imádságokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!