4K kijelzőt kapott a Sony csúcsmobilja

sony xperia xz2 premium
Sony Xperia XZ2 Premium
Vágólapra másolva!
Emellett az Xperia XZ2 Premium a gyártó első dupla hátlapi kamerát használó telefonja.
Vágólapra másolva!

Csalódást keltett a február végi Mobile World Congress-en a Sony. Ugyan a cég több mobilt is bejelentett, köztük a felső kategóriás Xperia XZ2-t, de kompromisszumoktól mentesnek mondható csúcsmobillal nem állt elő, az új Ambient Flow formaterve pedig nem keltett szenzációt.

Sony Xperia XZ2 Premium Forrás: Sony

A Sony most teljesen váratlanul legalább az előbbi problémát orvosolta: bemutatta az abszolút csúcskategóriás Xperia XZ2 Premium modelljét. A telefon összességében legnagyobb érdekességét az érintőkijelzője jelenti, az 5,8 hüvelykes IPS panelje ugyanis 4K felbontású (2160×3840 pixeles), ráadásul támogatja a HDR10 szabványt is.

Emellett az XZ2 Premium a gyártó első dupla hátlapi kamerát használó mobilja.

A hátlapi fő szenzor 19 megapixel felbontású, míg a szürkeárnyalatos társa 12 megapixeles, utóbbi a rossz fénykörülmények közti fotózáskor segít szebb képeket készíteni. Videók akár 4K felbontásban is rögzíthetőek az eszközzel, míg lassított felvételek mentésére Full HD felbontásban 960 képkocka / másodperces sebességgel biztosít lehetőséget. A telefon előlapi szelfikamerája sem rossz: 13 megapixeles, és a hátlapi kamerához hasonlóan öttengelyű elektronikus képstabilizációra képes.

Sony Xperia XZ2 Premium Forrás: Sony

Az okostelefon további érdekességei közül kiemelhető a Gorilla Glass 5 által védett előlap és hátlap, a csúcsebességű Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, a 6 GB rendszermemória, a vezeték nélküli tölthetőség és a gyorstöltés, az IP65 / IP68 minősítések, továbbá a 3540 milliamperes akku. Nagyrészt az utóbbinak köszönhetően 236 grammot nyom a készülék.

Sony Xperia XZ2 Premium Forrás: Sony

Természetesen nem lenne Sony a Sony, ha nem sikerült volna becsempésznie valami furcsa megkötést a készülékbe. Az XZ2 Premium egyetlen kritizálható tulajdonsága, hogy kizárólag 64 GB-os beépített háttértárral lesz megvásárolható, ráadásul memóriakártyával csak a dupla SIM-es variánsa bővíthető. Viszont a dupla SIM-es kiadásában a memóriakártyát a SIM2 foglalatba kell helyezni, azaz a vásárlóknak választaniuk kell, hogy kettő darab SIM-et, vagy egy SIM-et és egy memóriakártyát tesznek-e a mobilba.

Sony Xperia XZ2 Premium Forrás: Sony

A Sony Xperia XZ2 Premium valamikor a nyáron kerül majd piacra, a várható árát sajnos nem árulta el a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!