Ezzel a mobillal térerő nélkül is telefonálhat

thuraya x5-touch műholdas okostelefon android
Thuraya X5-Touch
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a világ első Androidot futtató, műholdas okostelefonja.
Vágólapra másolva!

Hazánkban már jó ideje ritka beszédtéma a rossz térerő, hiszen a mobilszolgáltatók az ország szinte egészét képesek voltak lefedni, kevés helyen kell már dombtetőre mászva hajkurászni a rádiójeleket. Ettől függetlenül a műholdas telefonokat készítő cégek nem mostanában fognak tönkremenni: a világ nagyobbik részén továbbra sincs térerő, így egyes kormányszervek és iparágak alkalmazottai rá vannak kényszerülve a műholdas mobilok használatára.

Thuraya X5-Touch Forrás: Thuraya

A műholdas távközlési eszközöket gyártó és kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Thuraya most nagy innovációval állt elő: az X5-Touch a világ első Androidot futtató, műholdas okostelefonja. A műholdak mellett a készülék képes 2G/3G/4G (GSM) mobilhálózatokra is felcsatlakozni, sőt: szimultán is fent lehet a két eltérő típusú hálózaton.

A Thuraya X5-Touch mobillal a Föld bármely pontján lehet telefonálni.

Sajnos a készülék egyéb tulajdonságairól kevés mindent hozott nyilvánosságra a gyártó: a dedikált hardveres SOS-gombbal is ellátott eszközbe 5,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles érintőkijelző került, támogatja a szokásos vezeték nélküli kommunikációs és helymeghatározási technológiákat, továbbá „nagy kapacitású" az akkuja. A kijelzőjét Gorilla Glass védi a sérülésektől, emellett pedig általánosságban véve IP67-minősítésű, és megfelel egyes nem részletezett MIL-szabványoknak is.

Egyelőre nem világos, hogy Thuraya X5-Touch mikor és mennyiért kerül majd piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!