Nem mostanában kerül piacra a PlayStation 5

sony playstation 4 orbis
Így nézett ki a Sony PlayStation 4 fejlesztői készlete, Orbis névre hallgatott
Vágólapra másolva!
Legalább bőven lesz idő összegyűjteni az új konzol árát.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt nagy érdeklődést váltott ki a SemiAccurate beszámolója, miszerint előrehaladott állapotban van a Sony következő generációs játékkonzoljának fejlesztése. A portál forrásai szerint a japán cég már rengeteg korai fejlesztői hardvert küldött ki a fejlesztőknek, így még az is felmerült, hogy talán az elemzők által spekulált 2020 előtt piacra kerülhet a termék.

Így nézett ki a Sony PlayStation 4 fejlesztői készlete, az Orbis névre hallgatott Forrás: games.tecmundo.com.br

A pletyka hatására a Kotaku egyik szerzője felkereste a nagy játékfejlesztő stúdióknál dolgozó kapcsolatait, hogy további információkat szerezzen. Mint kiderült, a harmadik feleknél dolgozók mellett még a Sony saját stúdióinál tevékenykedők sem hallottak túl sokat a hardverről, már ha egyáltalán hallottak bármit is.

Szerencsére Jason Schreier két forrásának közvetlen rálátása van a termék fejlesztésére: ők egyrészt megerősítették a PlayStation 5 létezését, másrészt pedig egyetértettek abban, hogy 2020 előtt nem érdemes számítani a konzol megjelenésére.

A játékfejlesztők rámutattak, hogy annak idején a PlayStation 4 fejlesztői készletei olyan 1-2 évvel a konzol piacra kerülése előtt érkeztek meg a cégeikhez. Amennyiben a Sony tényleg 2020 környékén kívánja piacra dobni a PlayStation 5-öt, akkor lehetségesnek tűnik, hogy a gyártó most kezdhette meg a fejlesztői készlet szélesebb körű terjesztését.

A Sony eddig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a többé-kevésbé félkész konzoljairól lehetőség szerint semmilyen információ se szivárogjon ki a bejelentésük előtt, azaz csak azok tudjanak a fejlesztői készletek létezéséről, akiknek dolgozniuk kell a hardverrel. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha a fejlesztőcégek munkatársainak oroszlánrésze még akkor sem hallott volna a PS5 fejlesztői készletéről, ha valójában már van belőle a stúdiójuknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!