Megvette a magazinok Netflixét az Apple

apple szeptember 7 iphone 7
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 07: Apple CEO Tim Cook waves as he arrives on stage during a launch event on September 7, 2016 in San Francisco, California. Apple Inc. is expected to unveil latest iterations of its smart phone, forecasted to be the iPhone 7. The tech giant is also rumored to be planning to announce an update to its Apple Watch wearable device. Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bő kétszáz kiadványt kínál az előfizetőknek a Texture.
Vágólapra másolva!

Tovább bővíti a tartalomszolgáltatási üzletágát az Apple, bejelentette a Next Issue Media tulajdonában lévő Texture megvásárlását. Az Android, iOS és Windows 8/10 alkalmazásokkal is rendelkező szolgáltatás még 2010-ben indult, legegyszerűbben pedig a digitális magazinok Netflixeként jellemezhető, havi 9,99 dollárért cserébe kétszáznál is több kiadványt olvashatnak benne az előfizetők.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A magazinok számából sejthetően a Texture kínálata tematikailag színes, többek közt divattal, kultúrával, építészettel, sporttal, autókkal, üzlettel, utazással, tudománnyal és technológiával foglalkozó magazinok is az előfizetők rendelkezésére állnak. A szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el, a döntő többség ezért nem hallott még róla.

Nem tudni, hogy az Apple mennyiért vásárolja meg a szolgáltatást, továbbá egész pontosan mit kíván kezdeni vele: miként integrálja majd a saját mobilos és számítógépes operációs rendszereibe, elérhető marad-e Androidon és Windowson, továbbá mennyire kívánja erőltetni a nemzetközi terjeszkedését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!