Partijátékká fejlesztették a Pongot

moment factory grid pong partijáték
Vágólapra másolva!
Pár perc alatt bárki leizzadhat játék közben.
Vágólapra másolva!

Az 1972-ben árkád játékgép formájában megjelent Pong alapvetően az asztaliteniszt próbálja szimulálni, azonban a fizikai sporttól nyilván messze áll. Az elmúlt évtizedekben már több alkalommal próbálták partijátékká alakítani, az eddigi messze legérdekesebb próbálkozással most a kanadai Moment Factory állt elő, a vállalat rendezvénytechnikai fejlesztéssel és kivitelezéssel foglalkozik.

Forrás: Moment Factory

A lenti videón (vigyázat: erős villogás!) megtekinthető GRiD egyelőre csak prototípus fázisban van. A játéktér körülbelül 12 × 18 méteres, projektorral vetítik ki, a játékosok mozgását pedig LIDAR radarrendszer követi. A csapatok két tagból állnak, és a csapattagoknak együtt kell mozogniuk, hogy visszapattintsák a labdát másik félnek.

Indulásakor a GRiD csak klasszikus Pongként üzemel, azonban a játékmenet érdekessé és szórakoztatóvá tétele érdekében véletlenszerű események pörgetik fel a játékmenetet, például

felgyorsul a labda mozgása, vagy két labdával kell megbirkózniuk a játékosoknak.

A GRiD már több nyilvános tesztelésen is túl van. A játékosok részéről egyöntetűen pozitív visszajelzéseket kaptak a készítők, így nem lepődnénk meg, ha idővel világszerte felbukkanna a tömegrendezvényeken, a különféle klubokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!