Megduplázható volna az USB sebessége

usb type-c thunderbolt
Vágólapra másolva!
Mármint a következő, 20 gigabites lépcsőfok után.
Vágólapra másolva!

Az USB szabvány mögött álló szervezet vélhetően mindenki nagy megelégedésére még a tavalyi év közepén bejelentette, hogy pár hónapon belül elkészül a végleges USB 3.2 specifikáció. Ez szeptemberben meg is történt, így most már csak a chiptervező cégeken és eszközgyártókon múlik, hogy mikor kerülnek piacra az első kompatibilis eszközök. Sajnos valószínű, hogy ez csak jövőre történhet meg.

Az USB-C kábelt használó Intel Thunderbolt 3 már jelenleg is képes a 40 gigabit/s átviteli sebességre Forrás: Intel

Az USB 3.2 legfontosabb érdekessége, hogy ráduplázott az adatátviteli sebességre, két USB 3.2-es eszköz között akár 20 gigabit/s, avagy

jóval 2 GB/s feletti tempóval is cikázhatnak az adatok.

A CNET beszámolója alapján a következő generációs USB ugyanekkora előrelépés lehet, az USB szabványért felelős szervezet elnöke szerint ugyanis a meglévő USB-C kábelek fizikailag lehetővé teszik a 40 gigabit/s átviteli sebesség elérését.

Jeff Ravencraft ezzel valójában nem mondott újat, hiszen az Intel Thunderbolt 3 is sima USB-C kábeleket használ az adatátvitelre, és már most 40 Gbps az elméleti maximum átviteli sebessége.

Fontos kiemelni, hogy a szervezet elnöke nem tett ígéretet arra, hogy a következő generációs USB már 40 Gbps sebességre lesz képes, csupán azt közölte, hogy elméletileg nincs akadálya a kérdéses tempó elérésének, és idővel valószínűleg el is fogják érni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!