Elárulhatja a kegyetlen igazságot a Facebook

Facebook's creator US Mark Zuckerberg waves before speaking on the opening day of the 2015 Mobile World Congress (MWC) in Barcelona on March 2, 2015. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting today. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Valószínűleg kideríthetjük majd, hogy mennyi időt használjuk a mobilappot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben az Apple és a Google is megtartotta a maga évi szokásos, termékbejelentésekkel tarkított fejlesztői konferenciáját. Több témában is volt átfedés a vállalatok újításai között, például mindkettő olyan eszközöket épít a mobilos operációs rendszereibe, amelyekkel a mobilozók megérthetik, hogy milyen gyakran és mennyi ideig használják a különféle appokat. Reményeik szerint ez hozzásegítheti a felhasználókat a készülékeik észszerűbb használatához.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Egy mobilappok szétcincálását felettébb élvező fiatal lány most kiderítette, hogy a Facebook is dolgozik az efféle statisztikák elérhetővé tételén: Jane Manchun Wong megtalálta a közösségi hálózat mobilappjában az adatmegjelenítő lapot, bár egyelőre csak helytartó információk és szövegek olvashatóak rajta, talán ha félkésznek tűnő állapotban van.

A jelek szerint a Facebook mobilapp az elmúlt egy hét használati idejét fogja majd a felhasználók rendelkezésére bocsájtani, napokra lebontva és heti átlagban. Emellett lehetőséget adhat az időlimites emlékeztetők beállítására, azaz szólhat az alkalmazás, ha elfogyott aznap a facebookozásra fordítható idő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!