Mission Impossible stílusban raboltak Apple-kütyüket

mission impossible tom cruise
Mission Impossible (1996)
Vágólapra másolva!
Lyukat vágtak egy Best Buy áruház tetejébe a rablók.
Vágólapra másolva!

A tolvajok rendkívül kreatívak tudni lenni a nagy értékű elektronikai termékek lopásakor, az Apple portékáinak eltulajdonításakor pedig nem ismernek lehetetlent. Európában már számos alkalommal lopták ki mozgó kamionokból a cég kütyüit, most jött egy érdekes sztori az Egyesült Államokból is.

Mission Impossible (1996) Forrás: Paramount Pictures

A WSBTV beszámolója alapján a Georgia állambeli Dunwoody városában még június 8-án kirámolták a helyi Best Buy kereskedést, méghozzá nem is akárhogy: vágtak egy lyukat a bolt tetejébe, majd kötelek segítségével leereszkedtek az épületbe. A Mission Impossible egyik híres jelenetét idéző akció során 100 ezer dollár, azaz olyan 28 millió forint értékű almás terméknek veszett nyoma.

A betörőket nem rögzítették a biztonsági kamerák, ráadásul nem hagytak önmagukban használható nyomokat, a rendőrség momentán bottal üti a nyomukat.

Az eset kapcsán kiderült, hogy valójában nem ez volt az első efféle rablás az Egyesült Államokban, az elmúlt időszakban Texas és Florida államokban is történtek kifejezetten hasonló bűnügyek. Ettől függetlenül egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy van-e kapcsolat köztük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!