Szőrös végbélnyílással tiltakozott a netes vandál

ubuntu linux laptop notebook
Ubuntu
Vágólapra másolva!
Pár órára átvette az irányítást a linux.org webcím felett.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben számottevő változások történtek ideológiai téren a Linux Alapítvány háza táján: Linus Torvalds-ot nyilvánosan pellengérre állították a faragatlan és szükségtelen kirohanásai miatt, továbbá az alapítvány egy új viselkedési kódexet is elfogadott, ami például tiltja a vele kapcsolatban állók számára mások inzultálását és megkülönböztetését.

A kép csak illusztráció Forrás: uka0310 / Flickr

Természetesen nem mindenkinek tetszik az alapítvány újonnan deklarált ideológiai irányvonala. Csütörtökön egy ismeretlen személy pár órára átvette a linux.org domaincím feletti irányítást, majd átirányította a rá érkező látogatókat a saját webhelyére. Ez úgy történhetett meg, hogy tisztázatlan körülmények között hozzáférést szerzett a domaincím kezelésére alkalmas felülethez, és átállította a DNS-beállításait.

A webhely infrastruktúrájához nem fért hozzá, ilyen szempontból nem történt hackelés.

A körülbelül négy órán át tartó incidens során a linux.org látogatóit egy láthatóan gyorsan összedobott weblap fogadta, amelyen az elkövető többek közt válogatott fröcsögéseket hajított a Linux Alapítvány illetékeseinek és az eltérő politikai nézeteket vallók fejéhez, linkelt egy cikket az új magatartási kódexről, továbbá nyilvánosságra hozta egy transznemű kernelfejlesztő állítólagos lakcímét, születési idejét és TAJ-számát.

Mindezek mellett a kifinomult politikai aktivista a véleménye hangsúlyozása érdekében egy szőrös végbélnyílásról készült fotót is kirakott a weblapra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!