Megjelent a Mozilla Firefox 58

mozilla firefox 58 böngésző
Mozilla Firefox 58
Vágólapra másolva!
Gyorsabb lapbetöltést és grafikai megjelenítést hozott az új kiadás.
Vágólapra másolva!

Megérkezett az idei év első nagy szoftverfrissítése a Mozillától. A Firefox 58 böngésző első blikkre nem tűnik jelentős előrelépésnek, azonban a motorháztető alatt két nagyon fontos újítást is kapott: egyrészt Windowson jelentős mértékben gyorsult a weblapok felületének a renderelése, másrészt pedig az összes platformon gyorsabbá vált a webhelyek JavaScript-kódjainak kezelése, ez szintén hozzájárul a weblapok gyorsabb megjelenítéséhez.

Mozilla Firefox 58 Forrás: Origo

A látható újdonságok közül a legfontosabb, hogy a böngésző már képes automatikusan kitölteni a webshopokban és egyéb fizetési felületeken a bankkártya-adatokat. A kényelmi funkció használata persze teljesen opcionális, a felhasználók szabadon eldönthetik, hogy igénybe veszik-e. Említésre méltó még, hogy a képernyőképek készítésére kitalált eszközön is sikerült elvégezni két sokak által kért fejlesztést: már inkognitómódban is működik, továbbá mostantól közvetlenül a Vágólapra is felmásolhatóak vele a screenshotok, nem muszáj képfájlba lementeni azokat.

A Firefox 58 telepítésére kétféle módon is lehetőség van: egyrészt letölthető a telepítőkészlete a Mozilla webhelyéről vagy az ORIGO Szoftverbázisról, másrészt pedig akinek már fent van a számítógépén egy korábbi kiadás, az a Főmenü → Súgó → A Firefox névjegye ablakban is kezdeményezheti a legújabb változatra való frissítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!