Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

88 hüvelykes OLED tévét készített az LG

lg tv tévé oled ces 2018
88 hüvelykes és 8K felbontású OLED panel került az LG tévéjébe
Vágólapra másolva!
Nemcsak képátlóra, de felbontásra is csúcs a készülék.
Vágólapra másolva!

Jövő hét kedden hivatalosan is megnyit az idei Consumer Electronics Show, így a kiállítók elkezdték bejelentgetni az élőben elsőként a Las Vegas-i kiállításon megszemlélhető, legérdekesebb termékeiket. Az LG rögtön egy világcsúccsal indított, a standjánál egy 88 hüvelykes és 8K felbontású, OLED paneles tévére csorgathatják majd a nyálukat az érdeklődők.

88 hüvelykes és 8K felbontású OLED panel került az LG tévéjébe Forrás: LG

A 8K felbontás alatt 7680×4320 pixel kell érteni. Összehasonlítási alapul a már évek óta sulykolt 4K felbontású tévék 4196×2160 pixelesek, míg a mára megszokott Full HD (1080p) felbontás 1920×1080 pixelt jelent.

Az LG tévéje azért csúcs, mert ilyen kijelzőátlójú OLED-es tévét még senki sem készített, főleg nem 8K felbontású panellel. Az eddigi rekord a 77 hüvelyk + 4K felbontás volt.

Az LG készüléke, tehát méretében és felbontásában is lenyűgöző. A szombaton kezdődő kiállításon ebben a kategóriában nem is valószínű, hogy ehhez hasonlót fogunk találni - már csak azért sem, mert az örök vetélytárs, a szintén koreai Samsung egy alapvetően más irányban fejleszti a televzióit, és az általa alkamlazott QLED technológia meglehetősen elmarad az OLED mögött szinte minden tekintetben.

Ezt ellensúlyozandó a Samsung elvileg kiállít majd egy 150 hüvelykes tévét a CES-en, amiben új fejlesztésű micro-LED panel dolgozik, ami a cég közleménye szerint áttörést hozhat a tévépiacon. Amennyiben ez megtörténik, mindenképp írunk majd arról, hogy a Samsungnak sikerül-e ennek segítségével behozni valamennyit a lemaradásból, amit az OLED technológia mellőzése okozott az LG tévéivel szemben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről