Fabatkát sem ér az Android vírusirtója

android 9 pie
Az Android 9 Pie szobra a Google főhadiszállása előtt
Vágólapra másolva!
Kevés jelentősége van a Play Protect szolgáltatásnak.
Vágólapra másolva!

Az Android elérhetővé válása óta fejtörést okoz a Google számára, hogy miként tartsa biztonságban a kártevőktől az operációs rendszerével szerelt eszközök tulajdonosait. A cég elsősorban arra fordítja az erőforrásait, hogy megakadályozza a kártevők Play Áruházba való felkerülését, plusz kiegészítő védelemként úgy egy éve általánosan elérhetővé tette a Play Protect nevű vírusirtóját is. Ez a Play Áruház alkalmazás szerves részét képezi, nem egy különálló appról van szó.

Az Android 9 Pie szobra a Google főhadiszállása előtt Forrás: Google

A Google reklámszövege természetesen pozitív képet fest a Play Protectről, azonban az AV-Test független víruslabor legújabb tesztje szerint nem érdemes arra számítani, hogy képes elfogadható hatékonysággal védeni az androidos eszközöket.

A szervezet július hónapban elvégzett androidos vírusirtótesztjén a lehetséges hat pontból a Play Protect

nulla pontot kapott a védelem mértékére.

Ezt azzal érdemelte ki, hogy a tesztelést megelőző négy hétben felfedezett androidos kártevők csupán 49,4 százalékát detektálta, ami totális csőd a 96,7 százalékos iparági átlaghoz képest. Emellett a teszt előtti 24 órában felfedezett kártevők esetében is csak 70,1 százalékos volt a felismerési rátája, szemben az iparági átlag 97,4 százalékkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!