Ez az automata a mentális egészségünkhöz ad ki termékeket

Vágólapra másolva!
A kitalálói szerint ma már mindent megkapunk, ami a testünknek kell, azonban az elménknek nincs elég táplálék.
Vágólapra másolva!

Képzeljen el egy automatát, ami nem a megszokott csokoládékat, chipseket és üdítőket adja ki, miután beledobtunk némi pénzt. Sőt, egyáltalán nem is ad ki olyan terméket, amit érdemes lenne a szánkkal elfogyasztani. Ehelyett sokkal fontosabb feladatot lát el: a mentális egészségünkön igyekszik segíteni.

Forrás: Sydney

Az Intangible Goods (körülbelül "Megfoghatatlan Termékek") néven két művész, Elizabeth Commandeur és Mark Starmach állt elő az ötlettel, a megvalósításban pedig pszichológusok és más, mentális egészséggel foglalkozó szakemberek vettek részt.

Az automatában számos kis színes csomagot találunk, melyek különböző problémák vagy témakörök köré épülnek, mint például barátság, párkapcsolat, képzelet, célok, bátorság, hovatartozás és hasonlók. Ha eldöntjük, hogy nekünk éppen melyikben lenne szükségünk egy kis megerősítésre, akkor már be kell helyeznünk 2 dollárt a gépbe, és meg is kapjuk.

Forrás: Sydney

Persze, nem egy új barátot vagy szerelmet fogunk találni a kis csomagokban, hanem olyan tippeket, tanácsokat, megfontolandó mondatokat, térképeket vagy akár kis origami figurákat, amik hozzásegíthetnek ehhez, vagy egyszerűen csak legalább egy kicsit javítanak az elmeállapotunkon, esetleg kihozzák belőlünk, hogy beszéljünk valakivel a problémáinkról.

A projektben résztvevő szakértők, Barbara LeBas, Dr Tim Sharp, és Charlotte Stapf a művészekkel együtt azt szeretnék, hogy lekerüljön a stigma a mentális egészségről, az automata által megtermelt bevételt pedig ezzel foglalkozó helyi szervezeteknek adományozzák majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!