Holnaptól rendelhető az iMac Pro

apple imac pro egybegép all in one macos wwdc 2017
Gigantikus teljesítményt és 5k kijelzőt kínál az iMac Pro, de 4999 dollárnál kezdődik az ára
Vágólapra másolva!
Ötezer dollárnál kezdődik a csúcs asztali egybegép.
Vágólapra másolva!

Az Apple nem kifejezetten a bivalyerős számítógépeiről ismert, eddig a Mac Pro volt a masszívan legerősebb terméke. Idén júniusban az iMac Pro egybegép bejelentésével változtatott ezen a helyzeten, azonban az abszolút brutális eszköz csak most fog piacra kerülni, egész pontosan 2017. december 14-től kezdve lesz megrendelhető a vállalat webshopján keresztül.

Apple iMac Pro Forrás: Apple

És hogy mi teszi brutálissá? Az Intel Xeon processzora modelltől függően 8 / 10 / 14 / 18 magos, a DDR4 memóriája 32 / 64 / 128 GB, a dedikált grafikus vezérlője pedig AMD Radeon RX Vega 56 vagy Vega 64 lehet. Az előbbi videovezérlő 8 GB, az utóbbi pedig 16 GB dedikált HBM2 memóriával gazdálkodhat.

A háttértára alapjáraton egy 1 TB-os SSD, de opcionálisan 2 és 4 terabájtos szilárdtest-meghajtóval is kérhető.

Mindez azt jelenti, hogy teljesítmény tekintetében az iMac Pro nevetve képes lekaratézni a fogyasztói piacon kapható számítógépek olyan 99 százalékát.

Ennek megfelelően a 27 hüvelykes és 5120×2880 pixeles kijelzővel szerelt szörnyeteg pokolian drága lesz, a legolcsóbb modell (8 magos Xeon, 16 GB RAM, Radeon Vega 56, 1 TB SSD) 4999 dollárba fog kerülni.

Sajnos hírünk írásakor a forintosított kezdőár még nem volt elérhető, de

a fenti összeg nettó 1,33 millió forintot takar.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!