Privát üzenetküldő appot tesztel az Instagram

Instagram
ILLUSTRATION - The new logo of Instagram seen on an Apple iPhone 6 in Duesseldorf, Germany, 17 May 2016. Photo: ROLF VENNENBERND/dpa
Vágólapra másolva!
Újabb módon próbál a Snapchat életére törni a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A Facebook tulajdonában lévő Instagram már jó ideje próbálja másolni a rivális Snapchatet népszerűvé tevő funkciókat, most pedig egy újabb stratégiai lépés megtételére készül: kiszervezi a privát üzenetküldést egy külön alkalmazásba, az új Direct app teljesen leváltaná az Instagram jelenlegi inboxát.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A magyarázat szerint a jelenlegi felállással az a probléma, hogy a felhasználók nem szeretik ugyanazt az appot használni a nyilvános és a privát természetű internetes kommunikációjukhoz, hiszen félnek, hogy figyelmetlenségből a nagyközönség elé tárhatnak valami felettébb kínosat.

Ennek következtében létrejött a Direct, amely a mai napon elsőként Chilében, Izraelben, Olaszországban, Portugáliában, Törökországban, és Uruguay-ban válik elérhetővé. Az Android és iOS rendszerekre egyaránt elkészített alkalmazás telepítése után az Instagram mobilalkalmazásból automatikusan eltűnik az Inbox, a tartalma csak a Direct appban lesz megtekinthető.

Egyelőre nem világos, hogy a Direct mikor válhat nemzetközileg elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!