Telepíthető a Google Files Go tárhelykezelő

google files go android
Google Files Go
Vágólapra másolva!
Segít helyet felszabadítani az androidos mobilok háttértárain.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált a Play Áruházban a Google néhány hete kiszivárgott Files Go alkalmazásának első stabil változata. Az Android Oreo (Go Edition) operációs rendszerű telefonokon rögtön előtelepítésre kerülő program egy tárhelymenedzser, amely a szükségtelen fájlokra és alkalmazásokra való figyelmeztetéssel, továbbá a nagy és duplikált fájlok keresésével segít a felhasználóknak helyet felszabadítaniuk a mobiljaikon.

Google Files Go Forrás: Google

A legalább Android 5.0 rendszer igénylő Files Go rendkívül egyszerű felületet kapott: az elindítása után alapértelmezetten megjelenő Tárhely fülön írja ki a helyfelszabadítással kapcsolatos javaslatait, míg a Fájlok fülön manuálisan is áttekinthető a mobil egyes felhasználói mappáinak (például a Képek, a Videók, a Letöltések) tartalma, kézzel törölhetőek a szükségtelen állományok.

A Files Go rendelkezik egy harmadik funkcióval is: lehetővé teszi, hogy az alkalmazást használók közvetlenül fájlokat küldjenek egymás mobiljaira, méghozzá egy átmenetileg létrehozott, közvetlen WiFi-kapcsolaton keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!