Óriási meglepetés a Samsung kagylómobiljában

samsung w2018 kagylómobil
Csak Kínában lesz kapható a Samsung W2018
Vágólapra másolva!
Egy régi Nokia kameramobil óta nem látott trükkre képes a készülék.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk a hírről, hogy a Samsung egy felső kategóriás kagylómobilt fog bejelenteni, a héten pedig hivatalossá is vált a készülék. A nem túl fantáziadúsan elnevezett Samsung W2018 kizárólag a China Telecom kínálatában lesz kapható, valamikor az elkövetkező napokban válik elérhetővé. Az ára még nem világos, de átszámolva könnyen elképzelhető, hogy bőven 500 ezer forint feletti összeget kell majd letenni érte az asztalra.

Csak Kínában lesz kapható a Samsung W2018 Forrás: Origo

A telefon kiszivárgott specifikációi hitelesnek bizonyultak, íme a fontosabb tudnivalók: két 4,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles S-AMOLED érintőkijelző, Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészlet, 6 GB RAM, 64 vagy 256 GB bővíthető háttértár, 5/12 megapixeles kamerák, USB-C, NFC, ujjlenyomat-olvasó, Android 7.1.

Samsung W2018 Forrás: Samsung

Az egyetlen eddig ismeretlen ismertetőjegye viszont óriási meglepetést keltett: a hátlapi kamerája szokatlanul nagy f/1.5 rekesznyílással rendelkezik (a Galaxy S8 kamerája f/1.7-es), de ami ennél is érdekesebb, hogy a telefon képes

automatikusan f/2.4-re csökkenteni a rekesznyílást,

így a Samsung W2018 rossz fénykörülmények és erős környezeti fény mellett is remek fotókat készíthet.

Sajnos a kettő érték között nem állítható több lépcsőben a rekesznyílás, viszont a mobilok esetében bármilyen szintű állíthatóság szenzációszámba megy. Az ezelőtti utolsó állítható rekesznyílású kamerát kínáló telefon a 2009-ben piacra dobott Nokia N86 8MP volt.

Nem lepődnénk meg, amennyiben a Samsung W2018-ban debütált hátlapi kamerarendszer a gyártó jövő évi csúcsmobiljában is feltűnne, bár ez persze csak spekuláció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!