Hatósági razzia az Apple dél-koreai kirendeltségén

apple iphone 8
Apple iPhone 8
Vágólapra másolva!
Érdekes időzítéssel, pénteken kerül piacra az országban az iPhone X.
Vágólapra másolva!

A Metro (via 9to5Mac) értesülései szerint kellemetlen hetet hagy maga után az Apple dél-koreai kirendeltsége, miután a kereskedelmi hatóság munkatársai razziát tartottak a vállalatnál. A részletek egyelőre nem tiszták, ám az akció szinte biztosan a hatóság által tavaly indított nyomozás része volt, amely keretében az Apple és a helyi mobilszolgáltatók által kötött partneri megállapodások jogi megfelelőségét vizsgálják.

Forrás: Apple

A kiadvány kiemeli, hogy a kritikusok véleménye szerint talán nem véletlenül ezen a héten történt a razzia, az országban ugyanis pénteken kerül piacra az Apple iPhone X okostelefon.

Kontextusként nem árt tudni, hogy az Apple még 2015-ben rekordmagas 33 százalék piaci részesedést szerzett az ország mobilpiacán, korábban egyetlen külföldi cégnek sem sikerült ez a mutatvány. A hírek szerint a dél-korai kereskedelmi hatóság ezen a pontos kezdett el feltűnően érdeklődni az Apple üzleti praktikái után, ráadásul nem ez volt az első eset, hogy a hatóság rászállt a helyi nagy vállalkozásokat kellemetlen helyzetbe hozó külföldi cégekre. Ugyanebben az évben Roger Kay, a Forbes egyik írója odáig ment, hogy protekcionista érdekek kiszolgálásával, azaz a hatalmával való visszaéléssel vádolta meg a hatóságot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!