A Tamagotchi újra fenyegeti a gyermekeinket

tamagotchi
Újraélesztő gomb is van rajta!
Vágólapra másolva!
Mától újra gyermeknek érezhetik magukat a 90'es években születettek, mert 20 éves évfordulója alkalmából újra megjelent az első virtuális háziállat, a Tamagotchi, melyből anno több mint 10 000 talált gazdára itthon.
Vágólapra másolva!

A tojás alakú, kulcstartó méretű virtuális lény pixeles világa a régi, továbbra is a gondoskodás a cél, de ha ez mégsem sikerül, az új verzión található reset gomb segítségével újraéleszthető az elhunyt kedvenc,

így a Tamagotchi temetők már nem nyitnak újra...

Az 1997-ben piacra dobott Tamagotchiból, melynek elnevezése a japán "Tamago" (tojás) és az angol "watch" (óra) szavak összetételéből született, világszerte 82 millió darabot adtak el az évek során.

Nem ma volt...

A Tamagotchi ugyanabban az évben született, mint az első Harry Potter kötet, amikor a sikerlistákon a Spice Girls és a Back Street Boys számai vezettek, itthon pedig épp felrobbant a szerelembomba a TNT-től, dübörgött a ház az Emergency House-tól, és célba ért az Álomhajó a Carpe Diemtől.

Ez volt az első szimulációs játék, amelyben egy kis lényről kellett gondoskodni, ami folyamatosan fenntartotta a játékos figyelmét, akár egy valódi élőlény. A gyártási technológia fejlődésével a Tamagotchit követően számtalan olyan interaktív játék született, ami ezt a működési elvet követte és napjainkban is használatos. Első kiadása óta közel 44 különféle változat született, ezek közül számos csak Japánban volt kapható.

Defibrillátorként működő reset gomb

A Tamagotchi jellegzetes tulajdonságai megmaradtak: tojás forma, kulcstartó méret és három gomb a működtetéshez, viszont kisebb méretben. Az új Chibi Tamagotchi nem ugyanaz, mint az 1997-es változat, a játékmenet egyszerűbb:

etetni, rendben tartani, gyógyítani lehet a karaktert.

Lényeges különbség viszont, hogy a korábbi változatokkal ellentétben a Chibi Tamagotchit újra lehet indítani a reset gomb segítségével, ha meghal a karakter, amit a mostani verzió egy pici sírhanttal és egy szellemmel jelez a kijelzőn. A kijelzőn menü nincs, viszont le lehet némítani, ami hasznos funkció.
2017. november 14-étől kapható a nagyobb játékboltokban és játék webáruházakban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!