Sportolót mentett meg a cápáktól az Apple okosórája

Vágólapra másolva!
Az Apple Watch 3 ugyebár megvásárolható szimpla változatban, valamint mobilkapcsolatos verzióban is. És habár az utóbbit a hivatalos bemutatón éppen a cég egyik munkatársa demonstrálta egy tó közepéről, valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy egyébként tényleg milyen hasznos lehet, ha a vízálló okosóránk tud csatlakozni mobiltelefonos hálózatra.
Vágólapra másolva!

Történt ugyanis, hogy egy John Zilles nevű extrém sportoló éppen kitesurfözni indult. Ez az a sport, ami nagyjából egyesíti a vízisízést és az ejtőernyőzést, vagyis amikor egy ernyővel húzatjuk magunkat a vízen.

Az emberünk körülbelül egy mérföldes távolságra bátorkodott elmenni ezzel a módszerrel Kalifornia partjaitól, amikor elesett, az ernyő összecsuklott, és Zilles ezt követően már nem tudta újra működésbe hozni a rendszert.

Forrás: The Verge

Vagyis ott ragadt.

Ezen a ponton kétféle döntés állt előtte: vagy visszaúszik, vagy reménykedik a csodában. Az úszást mindenesetre elvetette, mert számításai szerint a partot körülbelül két óra alatt érte volna el,

ráadásul úgy hallotta, hogy a környéken elég sok cápát is láttak mostanában.

Szóval, mit tett a hősünk? Fogta az Apple Watch 3-at, és felhívta rajta a parti őrséget, hogy ugyan segítsenek már rajta. A parti őrség el is indult, csak éppen a rossz irányba, úgyhogy a jóember felhívta őket újra, és elterelgette őket a megfelelő helyre.

Mindez úgy hangzik, mintha egyenesen egy Apple-reklámból érkezett volna, de úgy látszik, hogy a vízálló és LTE-képes Watch 3 tényleg életet menthet. Vagy legalábbis megspórolhat egy csomó kellemetlen úszást, és esetleg cápaharapásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!