A Facebook megöli a napunkat

Vágólapra másolva!
Gondolkozott már azon, hogy mik azok a kerek kis ikonok a Facebook és a Messenger tetején, az ismerősei képeivel? Nem? A vállalat is úgy véli, hogy valamit kezdeni kéne a dologgal, úgyhogy megtették az első lépést.
Vágólapra másolva!

A sztori ott kezdődik, hogy a Snapchat kitalálta a "történeteket", vagyis azokat a fotókat, bejegyzéseket, amik 24 óra elteltével automatikusan törlődnek. Ezt aztán a Facebook tulajdonában lévő Instagram is átvette, hatalmas sikerrel, ezért az anyacég is úgy vélte, hogy érdemes lenne ezt meghonosítania fő platformjain.

Éppen ezért a Történetek (vagy angolul a Stories) bekerült a Facebookba, valamint pontosan ugyanez a funkció Napom (vagyis Day) néven a Facebook Messengerbe is.

Két dolog volt bennük közös: mindkettő pontosan ugyanazt tudta, és egyiket sem használta az ég adta egy világon senki.

A felső rész az a Facebookon belül, ami valószínűleg önnél, és mindenki másnál is ki van homályosítva, mert senki nem használja. Forrás: Facebook

Úgyhogy a Facebook most úgy döntött, hogy a kettőt egybeolvasztja, és innentől kezdve simán csak Történetek néven fut tovább dolog, és szinkronizálva lesz a Facebook és a Messenger között.

Connor Hayes, a vállalat termékmenedzsere elmondta, hogy valamilyen módon könnyebbé kellett tenniük a Történetek megosztását a két alkalmazás között, főleg, hogy a legtöbb ember eleve azt hitte, hogy a kettő össze van kapcsolva.

Éppen ezért most (eléggé logikus módon) össze is kapcsolták.

Ezzel pedig talán összességében némileg népszerűbbé válik ez az egész történetes móka a Facebook platformján belül. Szokás szerint a frissítés több szakaszban érkezik majd meg az egyes felhasználókhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!