Ártatlanul tiltja ki a PC-s játékosokat a Destiny 2

destiny 2 játék activision bungie
Destiny 2
Vágólapra másolva!
A közösségnek van egy elmélete ennek az okára, a Bungie tagad.
Vágólapra másolva!

A konzolos verziók után másfél hónappal végre számítógépekre is megjelent a Destiny 2, az eddigi előzetes kritikák alapján pedig a Bungie által fejlesztett lövöldözős játék igazán jóra sikerült. Most viszont fény derült a PC-s változat egy igencsak komoly problémájára: az automatizált csalószűrő rendszere folyamatosan ártatlan játékosokat bannol. Van, akinek a felhasználói fiókját már a karakterkészítő képernyő elérése előtt letiltotta a rendszer.

Destiny 2 Forrás: Activision

A panaszok alapján eredetileg úgy tűnt, hogy az egyéni felületeket a játék képére felhúzó programok állnak a háttérben, ezek ugyanis rácsatlakoznak a játék futó folyamatára, és „manipulálják" azt a funkcionalitásuk elvégzése érdekében. Az egyik a Bungie fórumán panaszkodó felhasználó szerint a GeForce Experience FPS-számlálójának bekapcsolása miatt bannolhatták ki, ami ha igaz, akkor az MSI Afterburnert, a Twitchet, a Discordot, a TeamSpeaket, vagy éppen az ASUS Tweakhez és a Corsair Linkhez hasonló gyártói programokat használni próbálók is veszélyben lehetnek.

Az elmélet nagy népszerűségre tett szert, hiszen maga a Bungie állítja, hogy a fenti típusú alkalmazásokat aktívan blokkolja a Destiny 2, nem engedi azokat rácsatlakozni a játék futó folyamatára. Ettől függetlenül a vállalat tájékoztatása szerint a csalóvédelmi rendszer elméletileg nem osztogat a futtatásuk miatt banokat, csak nem kompatibilisek a játékkal.

A fejlesztőcég hírünk írásáig nem árulta el, hogy amennyiben téves a teória, akkor milyen oknál fogva vadult meg egyeseknél a Destiny 2 csalószűrő rendszere.

További érdekesség, hogy elméletileg már a Destiny 2 nyílt bétájának az idején is életben voltak a programtiltások, azonban nálunk akkoriban gond nélkül működött az MSI Afterburner valós idejű hardveres statisztikákat kiíró funkciója, és bannolva sem lett a felhasználói fiókunk.

A kitiltott felhasználók természetesen megpróbálhatják visszaszerezni a játék vételi árát a Blizzard ügyfélszolgálatán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!