Megjelent a Windows 10 Fall Creators Update

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Többféle módon is telepíthető az operációs rendszer legújabb kiadása.
Vágólapra másolva!

Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően a Microsoft kedd délután megerősítette, hogy 2017. október 17-én elérhetővé válik a Windows 10 idei második gigafrissítése. Magyar idő szerint (és papíron) 19 órától kezdve telepíthető a Fall Creators Update.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

Az operációs rendszer ingyen és bérmentve installálható az összes már Windows 10-et futtató számítógépre, kivéve azokat a régebbi táblagépeket, amelyek már a tavasszal elkészült Creators Update-et sem kapták meg. Ezért nem a Microsoftot, hanem az Intel kell hibáztatni, a vállalat ugyanis nem hajlandó az új Windows 10-esekkel kompatibilis grafikus meghajtóprogramot kiadni a tabletekben található videovezérlőkhöz.

A Windows 10 legújabb verziója háromféle módon szerezhető be, a legegyszerűbb módszer a Windows Update szolgáltatáson keresztüli frissítés. Viszont érdemes tudni, hogy a Fall Creators Update hullámokban válik elérhetővé, így egyes felhasználóknál akár heteket-hónapokat is igénybe vehet, mire a Windows Update ténylegesen kijelzi az elérhetőségét.

A kevésbé technikai beállítottságú felhasználóknak azt javasoljuk, hogy a Windows Update-en keresztül installálják a rendszert.

A Fall Creators Update telepítése ettől függetlenül akár kedd estétől is megoldható, az ehhez szükséges segédeszközök innen tölthetőek le.

Két módszer létezik: egyrészt a Windows 10 Frissítési segéddel szimplán kikényszeríthető a telepítése, másrészt pedig a Windows 10 Media Creation Toollal létrehozható egy telepítő DVD vagy pendrive a komplett operációs rendszer tiszta újratelepítéséhez.

Az eszközök használatát csak és kizárólag olyanoknak javasoljuk, akik tudják, hogy mit tesznek. Ezen felül érdemes legalább szerdáig várniuk az eszközök beszerzésével, hogy azok tényleg a Fall Creators Update-et töltsék le: kedd este 7 órás kiadás ide vagy oda, kell egy kis idő, mire a legújabb verzióra frissülnek.

Kellemetlen volna, ha a türelmetlenek véletlenül a tavaszi Creators Update-et telepítenék velük újra.

A Windows 10 Fall Creators Update fontosabb újdonságaival hamarosan egy külön cikkben foglalkozunk majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!