Magát feszítheti majd az Apple Watch szíja?

Apple, Iphone 8, bemutatás
Apple CEO Tim Cook speaks about the Apple Watch during a media event at Apple's new headquarters during a media event where Apple is expected to announce a new iPhone and other products in Cupertino, California, on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Vágólapra másolva!
Az önmagát megkötő cipőfűző után újabb kétes fontosságú találmány került elő.
Vágólapra másolva!

Az Apple általában mindent elkövet a felhasználók életének a megkönnyítése érdekében, még ha az iTunes fejlesztői csapatához látszólag rendszeresen nem is jut el a memó. Az AppleInsider beszámolója alapján a múlt héten a vállalat egy újabb szabadalommal lett gazdagabb, a még 2015-ben elbírálásra beadott szellemi tulajdonnak hála most már senki más sem árusíthat licencdíj fizetése nélkül önmagát feszíteni és lazítani képes óraszíjakat az USA-ban.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Az Apple ötlete szerint a különleges óraszíjakat a felhasználók az Apple Watch grafikus felületéről feszíthetnék vagy lazíthatnák, plusz esetleg szenzoros adatokat alapuló automatikus igazításra is lehetőség adhatna. Többféle konkrét megoldási javaslat is található a szabadalomban, többek közt klasszikus feszítőszerkezetek vagy elektromosságra reagáló anyagok használata is felmerült.

Persze jó kérdés, hogy az Apple ötletéből lesz-e valami, egyelőre csak ott tartunk, hogy a vállalat megkapta rá az egyesült államokbeli szabadalmat. Végső soron nem neveznénk rossznak az elgondolást, inkább csak az teszi humorossá, hogy mennyire első világbeli problémát oldana meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!