Csak a tulajdonosa láthatja az iPhone X értesítéseit

iphone x, notch
Vágólapra másolva!
A Face ID-vel nem rendelkező mobilok is kapnak egy hasonló funkciót.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok képernyőzárolási módszerei mind hatékonyan képesek megakadályozni, hogy ismeretlenek a magára hagyott telefonunkat felkapva kutathassanak az információink között. Ettől függetlenül akad egy kisebb probléma: az alkalmazások értesítései kényelmi okból általában megjelennek a záróképernyőn is, ez pedig elég lehet ahhoz, hogy kényelmetlen helyzetbe kerüljünk.

Apple iPhone X Forrás: Apple

A PhoneArena beszámolója alapján az Apple iPhone X arcfelismerő rendszere hatékonyan megoldja majd a problémát, ugyanis az értesítések előnézete egészen addig nem jelenik majd meg a képernyőn, amíg a telefon nem detektálja a tulajdonosának az arcát.

Hiába ébreszti fel a kijelzőt egy kémkedő személy, nem látja majd az értesítések tartalmát.

A Face ID-vel nem rendelkező iPhone-ok is kapnak majd egy hasonló funkciót, a Beállítások alkalmazásban letilthatóvá fog válni a zárolási képernyőn az értesítések tartalmának megjelenítése.

Ez a funkció már régóta elérhető a legtöbb androidos mobilban, a bekapcsolása általában Beállítások alkalmazás Hangok és értesítések menüjében lehetséges, míg a Samsung eszközök esetén a Zárolt képernyő és védelem szekcióba kell látogatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!