Így néznek ki 4K-ban a PlayStation 3-as játékok

demons souls sony playstation 3 ps3 4k
Demon's Souls
Vágólapra másolva!
Az RPCS3 emulátorral szinte remastered verzióknak tűnnek.
Vágólapra másolva!

Rendkívül összetetté és részletgazdaggá vált a játékok grafikája, éppen ezért is jelentősen megnőtt a renderelési felbontás fontossága. Az elmúlt néhány évben kiadott címek például Full HD felbontás alatt már bántóan csúnyává válnak, hiszen a komplex geometria miatt zajosak lesznek az objektumok élei, és brutális mennyiségű részlet tűnik el a képkockákról.

Demon's Souls Forrás: RPCS3

Az előbbi probléma a PC-ken az élsimítás bekapcsolásával enyhíthető, bár akkor általában bosszantóan mosottassá válik a kép, főként az alacsony erőforrásigényű képsimítási eljárások használatakor. Ez praktikus probléma, hiszen akinek nem bírja a videokártyája az 1080p-s renderelést, annak valószínűleg a jó minőségű képsimítás bekapcsolására sincs lehetősége.

A PlayStation 3-as érában már eljutottunk odáig, hogy a konzolra megjelent címek jelentős része igen részletes grafikát kapott, azonban ezt általában csak 720p felbontásban sikerült prezentálni, amitől durván csökkent a képminőség. Az RPCS3 emulátor csapatának köszönhetően most a fenti videón megtekinthető, hogy még az aránylag régi PS3-as játékok esetében is milyen drámai különbséget tud tenni a felbontás (jelen esetben 4K-ra) emelése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!