Októberben is kötelező frissíteni a Windowst

fixing install lock handyman home carpenter worker screwdriver door service room man repair old overall toolbox people job contractor holding person work change development high fix guy view manual improvement renovation young labor wood equipment craftsm
lakatos zárcsere
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem érkezett patch az Adobe Flash Playerhez.
Vágólapra másolva!

Tegnap a hónap második keddje volt, így a Microsoft kiadta a támogatott termékeihez készült hibajavításokat. Általában az Adobe is a hibajavító kedden frissíti a Flash Playert, azonban egyelőre tisztázatlan okból hírünk írásáig a vállalat nem patchelte a notórius beépülőt. Érzésünk szerint ami késik, az nem múlik.

Forrás: 123rf

A Microsoft viszont kitett magáért, összesen 62 sebezhetőséget szüntetett meg a Windows, Office, Skype for Business, Internet Explorer, és Microsoft Edge termékekben, ezek közül az egyik nulladik napi sérülékenység volt a 2007-es és újabb Word szövegszerkesztőkben. Külön említést érdemel még egy hiba a Windows 8 és újabb rendszerek DNS-kezelőjében (ez felel a webcímek és az IP-címek összetársításáért), amivel magas jogosultságú távoli kódfuttatást lehetett elérni.

A Microsoft által most kiadott javítások telepítését minél előbb érdemes elvégezni, a Windows Update-en keresztül installálhatóak.

Végül érdemes megemlíteni, hogy a 2015 novemberében megjelent Windows 10 November Update mostantól kezdve nem kap frissítéseket, így a valamilyen oknál fogva még ezt a verziót futtatóknak frissíteniük kell egy újabb kiadásra. A Windows 10 Fall Creators Update végleges és stabil kiadása egy hét múlva jelenik meg, megfontolandó lehet várni egy picit, és egy tiszta telepítéssel rögtön arra átállni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!