Egyszerűbb a Windows 10 őszi frissítésének tesztelése

windows 10 fall update cover
Visitors try out Windows 10, the latest operating system from US software giant Microsoft, during a launch event in Seoul on July 29, 2015. Microsoft is aiming to build lasting relationships with the operating system Windows 10 seen as critical to reviving the fortunes of the once-dominant tech giant. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
ISO-telepítőkészletben is letölthető egy aránylag friss előzetes.
Vágólapra másolva!

Hajrájába ért a Windows 10 Fall Creators Update fejlesztése, az első stabil kiadása 2017. október 17-én válik majd elérhetővé a nagyérdemű számára. Ettől a naptól lehet majd tisztán telepíteni a legújabb Windows 10-et, és innentől kezdve indul majd meg a Windows Update-en keresztüli terjesztése. Persze aki az utóbbi módszerrel kívánja majd beszerezni az őszi frissítést, az akár hónapokat is várhat, mire kijelzi a számítógépe a telepíthetőségét; szokás szerint hullámokban válik ténylegesen elérhetővé a rendszer.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Most remek hírrel szolgálhatunk a gigafrissítés kiadására felkészülni kívánó rendszergazdák és a geekek számára: a Microsoft elérhetővé tette ISO-telepítőkészlet formájában a Windows 10 Insider Preview build 16278 előzetest, így a Fall Creators Update-et másodlagos háttértárra vagy virtuális gépbe telepítve tesztelni kívánók könnyen felugorhatnak a vonatra.

A kérdéses verzió nem a legújabb slow ringes kiadás, az a múlt héten kiadott build 16288. A fast ringben jelenleg a kedden elérhetővé vált build 16291 a szerdán elérhetővé vált build 16294 található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!