Megmagyarázta Tim Cook az Apple iPhone X árát

apple iphone x
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Állítása szerint továbbra sem csak a gazdagoknak lehet menő mobiljuk.
Vágólapra másolva!

Közvetlenül az idei iPhone mobilok bejelentése előtt a Fortune interjújában az Apple vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat termékei nem csak a gazdagok számára érhetőek el, az áruk pedig nem túlzó: egyszerűen annyit kérnek értük, amennyit azok ténylegesen érnek.

Apple iPhone X Forrás: Origo

A 999 dollárnál (Magyarországon 1480 dollárnál) kezdődő iPhone X ára miatt most megint védekező pozícióba kényszerült az Apple első embere: ezúttal a Good Morning America reggeli beszélgetős műsorban tette fel neki egy néző a kérdést, hogy szerinte egy átlag amerikai számára mennyire megfizethető a készülék.

Tim Cook persze felkészült az ilyen jellegű vegzálásra.

Elsőként is újból leszögezte, hogy annyit kérnek a telefonért, amennyit ér. A konkrét kérdésre válaszolva rámutatott, hogy az átlagos amerikaiak 12-24 hónapos hűségszerződésekkel vásárolják a telefonokat, emellett árcsökkentés céljából sokszor beszámíttatják az előző készüléküket, és a mobilszolgáltatóktól sem áll távol a további kedvezmények biztosítása.

Az átlag amerikaiak nem tesznek le óriási pénzeket az asztalra az új mobiljaik megvásárlásakor, a telefonjaik árának nagyját a hűségidő alatt, kisebb részletekben törlesztik le. Ennek következtében Tim Cook szerint az átlag amerikaiak is megengedhetik maguknak az iPhone X-et.

Ügyes mentés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!